Brocado Vertalingen
Algemene en Technische Vertalingen
Engels ↔ Nederlands   
Brocado is een klein vertaalbureau dat ik in 2008 heb opgericht. Ik ben een freelance technisch vertaler. Het materiaal dat ik vertaal, loopt uiteen van handleidingen en trainingsmateriaal tot brochures en web-content, maar in feite zijn alle vormen van documentatie welkom. Ik maak gebruik van professionele vertaalsoftware en kan veel verschillende bestandsformaten verwerken. De teksten zijn vaak "technisch", allerlei soorten producten en machines passeren de revue, van huishoudelijke apparaten tot industriŽle installaties. Ook niet-technische teksten zijn overigens van harte welkom. Ik heb me in het begin vooral geconcentreerd op vertaling van het Engels naar het Nederlands (mijn moedertaal), maar inmiddels vertaal ik ook van het Nederlands naar het Engels.

Na mijn HTS-opleiding Technische Natuurkunde heb ik verschillende functies gehad in het bedrijfsleven, waaronder Research & Development Engineer, Technisch Trainer en docent Natuurkunde. Als u bedenkt dat een vertaler met technische ervaring in het geval van technische vertalingen over het algemeen betere kwaliteit levert dan een niet-technische vertaler, begrijpt u dat u bij mij aan het juiste adres bent. Bij Brocado is 16 jaar technische ervaring aanwezig vanuit industrie en onderwijs en nog eens 6 jaar ervaring als vertaler. 

De naam Brocado is afgeleid van Paul Broca, een Franse dokter die in 1861 het gebied in de hersenen waar de spraak zetelt ontdekt heeft. Verder is brocado de oorspronkelijke vorm van het woord brokaat, dat zijden stof met gouden opdruk betekent.

Brocado gebruikt professionele vertaalsoftware (o.a. Trados Studio 2014) en is Verified Member van ProZ.com. Gebruikte naslagwerken:

  • Groot Polytechnisch Woordenboek Engels - Nederlands, editie 2008
  • Groot Polytechnisch Woordenboek Nederlands - Engels, editie 2008
  • Van Dale Groot Woordenboek Engels - Nederlands, editie 1999
  • Van Dale Groot Woordenboek Nederlands - Engels, 1999
  • Van Dale Groot Woordenboek der Nederlandse Taal, 2005
  • Standaard Woordenlijst Nederlandse Taal (het groene boekje), editie 2005
  • Van Dale Groot Beeldwoordenboek Nederlands/Frans/Engels, editie 2005
  • Oxford Advanced Learner's Dictionary (Engels) 7th Edition 2005
  • Een verzameling studieboeken voornamelijk op het gebied van Technische Natuurkunde, Werktuigbouwkunde en Informatica.